מאמרים שישה טיפים לאחזקת פטיש חציבה

טיפ מס '1: השלם בדיקה חזותית

אף על פי שנדרשות רק מספר דקות לבדיקה חזותית של פטיש הידראולי לבלאי, מפעילים רבים מתעלמים מהשלב זה. יש לבצע בדיקה חזותית בכל פעם שהפטיש נכנס לעבודה, בכדי לסייע בזיהוי רכיבים שחוקים או פגומים ובמניעת השבתה בלתי צפויה.

בדיקות ויזואליות יומיות יכולות לתת מבט מוקדם על פריטים שחוקים שעלולים להוביל לכשלים פוטנציאליים בהמשך הדרך", בדוק צינורות הידראוליים, מעטפת הפטיש, בורגי-מעטפת ואדפטור קיילים מחזיקי איזמל, מאבטחי קיילים; ואת האיזמל, לכל סדקים  או פגמים.

טיפ מס '2: בדוק את לוע הפטיש

הצעד הראשון הוא הסרת הקיילים . ואחרי הקיילים הוצאת האיזמל.  זו הזדמנות טובה לתת בדיקה  לגבי סדקים / בלאי יתר של הקיילים, וכמובן לבדוק את מצב האיזמל באזור הקיילים - להשחיז גרדים מיותרים. לבדוק את  חלקו העליון של האיזמל כלומר שטח המגע עם הבוכנה [פיסטון] ואת הטבעת הקונית מסביב. בנוסף יש להסתכל פנימה אל לוע הפטיש ולבדוק 

א- מצב נקודת המגע של הבוכנה [פיסטון] סדקים?

ב- לבדוק את מצב התותבים [בוקסות] האם יש שחיקה מוגברת, האם הפרשי הקוטר ב"אליפסה" שנוצרה גדולה מהוראות יצרן - כל בלאי בתותב יכול להשפיע על ביצועי הכלים ואין להתעלם ממנו שחיקת תותב תאפשר משחק קדימה ואחורה באיזמל ועלולה לגרום לכיוונן מוטעה של הבוכנה."

וכמובן למגע לא אופטימאלי בין הבוכנה והאיזמל ולעשות סדקים ושברים בשני החלקים.

טיפ מס '3: בחנו  את הצינורות הידראוליים

צינורות הידראוליים מהמחפר צריכים להיות באורך הנכון ותמיד להיות מנותבים כראוי בכדי לסייע בהפחתת הבלאי והפסקת זמן אפשרית.  צינורות קצרים באורך מגבילים את תנועת הפטיש ומתיחה עד כדי גרימת נזק. בצד השני, צינורות ארוכים יותר יכולים לתפוס או להתנתק על מוטות ופסולת אחרת.  כמובן זו הזדמנות טובה לבדוק נזילות ומצב החיבורים.

טיפ מס '4:  מגרזים את הפטיש

גירוז הפטיש ההידראולי - הוא פריט התחזוקה החשוב ביותר! מכיוון שהוא משמן ומנקה את אזור תותבי [הבוקסות] האיזמלים מפסולת.

מומלץ על גריז בצמיגות 02 על בסיס ליתיום עם כשלושה אחוזי מולי בדירוג של 180-210 מעלות צלסיוס כדי לסייע במניעת מגע מתכת על מתכת. בהשוואה לחומרי סיכה סטנדרטיים, הגריז מיוצר לטמפרטורות גבוהות יותר ונשאר בין הפלדה לתותבים בטמפרטורות גבוהות יותר, ומספק שימון טוב יותר ועמיד יותר. [גריז שעומד בטמפרטורות גבוהות יותר-אינו נוזל ומתפנה עם הפסולת כנדרש]

ניתן לבצע גירוז באופן ידני או באמצעות מערכת גריז אוטומטית. אם אתה משתמש בפטיש הידראולי שיש לגרז ידנית, ודאג למלא אחר המלצות היצרן - בדרך כלל כל שעתיים - כדי להפחית הצטברות, בלאי האיזמל, בלאי תותבים.,לעליית הטמפרטורה כללית בפטיש.

חלק מהיצרנים כוללים מערכת שימון (גריז) אוטומטית עבור דגמי הפטישים ההידראוליים שלהם המספקת זרימת שומן קבועה ומונעת מרווחי שימון ידניים. - ניתן להתקין את מערכת השימון על מעטפת הפטיש ישירות או להרכיב טנק גדול יותר על המחפר. המערכת האוטומטית יכולה לחסוך לך זמן עתיר עבודה, כסף בהמשך הדרך ולעזור להימנע משימון יתר של הפטיש ההידראולי.

טיפ מס '5: השתמש באיזמל הנכון לסוג העבודה

התאמת האיזמל ליישום המתאים לה יכולה למקסם באופן משמעותי את ייצור מקום העבודה ולהאריך את חיי הפטיש. סוג הכלי הנפוץ ביותר הוא עם להב איזמל שטוח, המשמש למרבית סוגי העבודה לחיצוב תעלות, הריסה, מנהרות, חיתוכים וסיתותים בבטון.

איזמל שטוח [קטום] - שובר חלקי בטון גדולים או בלוקים בקלות ביישומי בנייה כבדים. וריסוק גושי-סלע [בולדרים] פירוק משני

איזמל פירמידה [בעיקר בציוד קטן] - משמשת לשבירת חומרים קשים ושוחקים ביישומי הריסה.

איזמל כוס - גביע [בעיקר בציוד קטן] - המשמש לנעיצת יתדות באדמה להקמת גדרות וטרסות

איזמל רחב- אספלט [בעיקר בציוד קטן] - להב מקביל משמש לקילוף משטחים אספלט בעיקר.  ולהב ניצב, משמש לחיתוך משטחים לפני חפירות.

טיפ מס '6: בדקו את לחץ החנקן

קביעת לחץ המצבר החנקני [אקומולטור],המתאים תלויה ביישום ובטמפרטורת העבודה החיצונית,

בפטישים אטמוספריים [בניגוד לפטישי ממברנה]  

רמת החנקן לשבירת סלע צריכה להיות שונה מאשר שבירת בטון בחניון. הטמפרטורה החיצונית מוסיפה גם משתנה נוסף. מדריך ההפעלה והתחזוקה של היצרן נותן לך את הגדרת לחץ החנקן המומלצת ליישום וטמפרטורת העבודה שלך.  

 

 

[נכתב ע"י מרום אבנון מחברת אור פטישים בע"מ]